Tere tulemast meie e-poodi!
Hoole ja armatusega valmistatud kodused hoidised - seened, siirupid, moosid, teesegud ja pestod! 
Kodused hoidised leiad siit!

RETSEPTID MEIE TOODETEST:

RIISIKUKATA SOBILOPSKI
1 kg tomateid
1,5 kg seeni, parimad on puravikud või mingid muud kupatamist mittevajavad
seened (kukeseened, kuuseriisikad jne)
1 kg mugulsibulat
1 kg porgandit
1 kg suvikõrvitsat
2 küüslauku
3 sl äädikat
400g tomatipastat
3 puljongikuubikut (seene)
400g vett
100 g õli
Must pipar, suhkur maitse järgi
Tükelda seened ja prae õlis, lisa sutsuke soola praadimise ajal, teisel pannil prae
hakitud sibul ja küüslauk.
Hauta piisavalt suures potis porgandi poolseibid, suvikõrvitsa kuubikud ja
tükeldatud tomatid, mida küpsem tomat seda parem. Kui segu on poolpehme
lisage seened ja sibul. Vajadusel võite lisada tulises vees lahjendatud
puljongikuubikud ja tomatipasta. Lisage pipar ja sool , meie kasutame
maitsestamiseks ka purustatud karulauku sügavkülmast. Segage ja laske keeda
umbes 15 min, viimasena lisage sutsuke äädikat.
Tõstke sobilopski ettevalmistatud purkidesse ja säilitage jahedas.
Sobilopskist saab teha tummist suppi (450 g lisa 0,45 l vett), supile lisa värsket
maitserohelist, praetud hakkliha või singikuubikuid ja kindlasti soolaga
maitsestatud vahukoort.
Sobilopski sobib ka ahjukartuli juurde salatina või pitsakatteks.

SOBILOPSKI LEIAD SIIT!

RIISIKUKATA KOLLANE
1 kg kukeseeni
1 kg kollast suvikõrvitsat
2 suurt kollast paprikat
3 suurt sibulat
100 g õli
Sidrunipipart, soola, suhkrut
2 spl äädikat
Hauta keedunõus tükeldatud suvikõrvits ja paprika, lisa võis praetud hakitud
kukeseened ja sibul, lase umbes 10-15 haududa, maitsesta soola, sidrunipipra,
sutsukese suhkruga. Viimasena lisa äädikas. Tõsta kollane segu ettevalmistatud
purkidesse ja pane jahedasse.
Meie pere valmistab sellest segust seenekastet (pane pannile 450 g hoidist ja lisa
Mo Saaremaa juustukaste) mida saab süüa kartulitega või teha maitsvaks kooreseks pastaroaks.

KOLLASE KASTMEPÕHJA LEIAD SIIT!