Riisikukata sobilopski kukeseentega
6,00 €
PURGI TAGUMISEL KÜLJEL ON JÄRGNEV INFO:
Koostisosad: kukeseened, tomat küüslauk, sibul, porgand, suvikõrvits, maitseained
Netokogus: 450g
Parim enne: september 2026
Retsept:
RIISIKUKATA SOBILOPSKI
seened (kukeseened, kuuseriisikad jne)
1 kg mugulsibulat
1 kg porgandit
1 kg suvikõrvitsat
2 küüslauku
3 sl äädikat
400g tomatipastat
3 puljongikuubikut (seene)
400g vett
100 g õli
Must pipar, suhkur maitse järgi
Tükelda seened ja prae õlis, lisa sutsuke soola praadimise ajal, teisel pannil prae
hakitud sibul ja küüslauk.
Hauta piisavalt suures potis porgandi poolseibid, suvikõrvitsa kuubikud ja
tükeldatud tomatid, mida küpsem tomat seda parem. Kui segu on poolpehme
lisage seened ja sibul. Vajadusel võite lisada tulises vees lahjendatud
puljongikuubikud ja tomatipasta. Lisage pipar ja sool , meie kasutame
maitsestamiseks ka purustatud karulauku sügavkülmast. Segage ja laske keeda
umbes 15 min, viimasena lisage sutsuke äädikat.
Tõstke sobilopski ettevalmistatud purkidesse ja säilitage jahedas.
Sobilopskist saab teha tummist suppi (450 g lisa 0,45 l vett), supile lisa värsket
maitserohelist, praetud hakkliha või singikuubikuid ja kindlasti soolaga
maitsestatud vahukoort.
Sobilopski sobib ka ahjukartuli juurde salatina või pitsakatteks.
Koostisosad: kukeseened, tomat küüslauk, sibul, porgand, suvikõrvits, maitseained
Netokogus: 450g
Parim enne: september 2026
Retsept:
RIISIKUKATA SOBILOPSKI
1 kg tomateid
1,5 kg seeni, parimad on puravikud või mingid muud kupatamist mittevajavadseened (kukeseened, kuuseriisikad jne)
1 kg mugulsibulat
1 kg porgandit
1 kg suvikõrvitsat
2 küüslauku
3 sl äädikat
400g tomatipastat
3 puljongikuubikut (seene)
400g vett
100 g õli
Must pipar, suhkur maitse järgi
Tükelda seened ja prae õlis, lisa sutsuke soola praadimise ajal, teisel pannil prae
hakitud sibul ja küüslauk.
Hauta piisavalt suures potis porgandi poolseibid, suvikõrvitsa kuubikud ja
tükeldatud tomatid, mida küpsem tomat seda parem. Kui segu on poolpehme
lisage seened ja sibul. Vajadusel võite lisada tulises vees lahjendatud
puljongikuubikud ja tomatipasta. Lisage pipar ja sool , meie kasutame
maitsestamiseks ka purustatud karulauku sügavkülmast. Segage ja laske keeda
umbes 15 min, viimasena lisage sutsuke äädikat.
Tõstke sobilopski ettevalmistatud purkidesse ja säilitage jahedas.
Sobilopskist saab teha tummist suppi (450 g lisa 0,45 l vett), supile lisa värsket
maitserohelist, praetud hakkliha või singikuubikuid ja kindlasti soolaga
maitsestatud vahukoort.
Sobilopski sobib ka ahjukartuli juurde salatina või pitsakatteks.